* Маестро Росен Миланов се присъединява към есенния полусезон на Софийската филхармония, за да представи Симфония №9 от гения Густав Малер. Информация на ухо: последната завършена симфония на Малер, написана през 1909 г,. е изпълнена за първи път след смъртта на автора, през 1912 г. Една от най-малко традиционните му симфонии по форма, тя заедно с „Песента на земята” и недовършената Десета съставлява „прощалната” трилогия на композитора.

Малер пише последните си творби на фона на редица разочарования: през 1907 г. е принуден да се раздели с Виенската опера, развалени са и отношенията с ръководството на Метрополитън опера.  

Росен Миланов отдавна се е утвърдил като диригент със значимо национално и международно присъствие. Наскоро завърши седемгодишния си мандат със Симфоничния оркестър на Княжество Астурия – един от водещите оркестри на Испания. Понастоящем той е музикален директор на Симфоничния оркестър Кълъмбъс, Симфоничните оркестри на Чатакуа и Принстън. Наскоро е назначен и за главен диригент на Симфоничния оркестър на Словенското радио и телевизия в Любляна.