*   Песента „Само миг“ на Костадин Бекирски спечели първа награда на журито в 40-ото издание на Националния конкурс за песен „Бургас и морето“.

Информация на ухо: втората награда на журито „И ангелите плачат“ получи песента, изпълнена от Мария Гогушева по текст на Иван Тенев и с музика и аранжимент на Светослав Лобошки. Песента „Бургаско море“ с композитор Хайгашод Агасян и аранжимент на Светослав Лобошки получи най-много отличия, тъй като освен третото място от гласуването на журито, тя спечели и наградата на публиката в пълния Летен театър, която гласува в реално време чрез раздадени на входа индивидуални кодове.

Официални гости на събитието бяха кметът на Бургас Димитър Николов и министърът на културата Кръстю Кръстев. По повод 50-годишнината от първото провеждане на „Бургас и морето“, в спектакъла се включиха и редица популярни изпълнители, които припомниха някои от песните, звучали и печелили различни награди в последните години на конкурса. Рециталът включи изпълнения на Стефан Илчев, Дивна, вокална формация „Фортисимо“, Дани и Емин, Вили Русева, Яви, Дани Милев, Гергана Великова, Дишо и Иван.

Сценарист и водещ на вечерта за втора година бе актрисата Здрава Каменова, която беше поканила дъщеря си Вая за свой сценичен партньор.