*  Аутлет е магазин за останала стока от минали колекции на дадена марка. Така всеки средностатистически човек ще си обясни думата, като я чуе. Едно от значенията  на тази дума спрямо речника на Кембридж означава метод, чрез който могат да бъдат изразени емоции, енергия или способности.

 

 

Информация на ухо:  в новата си изложба Outlet – OK?, Онник Каранфилиян за пореден път изразява себе си, своето виждане за света и за живота. Художникът говори на зрителя с всякакви изразни средства: офорт, суха игла, акватинта, мецотинто, релефен печат, компютърна графика и ексилибрис. 

 Думата Outlet означава и отдушник. Тази изложбата е „отдушник“ на темите, които винаги са го вълнували. Минало, настояще и бъдеще се сливат в едно, митология, ренесанс и попарт вплетени със символното значение на животни, птици и предмети се завързват във възела на живота.

 „ Възлите, които сами си връзваме, в които се оплитаме и цял живот се мъчим да разплетем. Тръгваш по право въже, после стигаш до неговите криволици, сплитания и ако си съумял да ги разчетеш, отново си се озовал на правия път.“

 Творби на Каранфилиян се намират в частни колекции в Япония, Канада, Испания, Турция, Германия, Великобритания, Швеция, Норвегия, Финландия, Чехия, Южна Африка, Словакия, Италия, Гърция, Белгия, Дания, Холандия, Франция, Унгария, Швейцария, Кувейт, Ливан и САЩ. Също и в музея „Шрайнер“, Германия, музей „IMOGA“ и музей RHMD в Истанбул, Турция, СГХГ и Националната художествена галерия в София.