* Някои от най-големите имена на класическата музика ще гостуват на Софийската филхармония през 2022 г. Верен на традицията, маестро Найден Тодоров – директор на nационалния оркестър, е поканил музиканти, защитили своя талант на най-престижните световни сцени.

Информация на ухо:  през януари почитателите на класиката ще се срещнат с диригентите Юлиан Рахлин, Георги Димитров, Емил Табаков и Кристиан Мандеал, цигуларя Светлин Русев и пианистите Георги Черкин и Петра Погади-Холендер.През февруари отново ще слушаме Веско Ешкенази, флейтистът  Статис Карапанос и проф. Борислава Танева, както и диригентите Найден Тодоров, Мартин  Пантелеев и Себастиан Роланд.Март е месецът за среща с виолончелиста Готие Капюсон, цигуларите Лидия Байч и Светлин Русев, флейтиста Еманюел Паю и младата българска  надежда Емануил Иванов, както и с диригентите Вахан Мардиросян, Алесандро Круделе и Даниел Орен….

 Образователната програма “Фортисимо“ ще представи 4 нови концерта: “Моцарт за деца”, „Уестсайдска история“ за тийнейджъри, „Сезоните в музиката“ и „Пътеводител на оркестъра за млади слушатели“ на Бритън.