АГЕНЦИЯ „ТЕНЕВ”, ВИНАГИ В НЕДЕЛЯ,  НО НЕ „ВСЯКА НЕДЕЛЯ“… ПОНЯКОГА И В СЪБОТА!!!

“ Пилците се броят на есен! ” –  темата на аген/Т/ция «Тенев».

 

Мисъл на деня:

“ Не е проблем, ако ти хлопа някоя дъска в главата.Проблем е, ако ти хлопа цялата конструкция!

 

Някои агентурни размисли относно :

 

Англо-американски есеист Логън Пиърсейл Смит е казал : « Колко ужасно е да осъзнаем,че онова, което хората говорят за нас е истина!»…А утре е ден на избори – и то ДВОЙНИ!…  Ден на истината Х 2!… От утре, вече, няма да има скрито -покрито, т.е.ще видим изтъпанени лицата и имената на онези, за които сме дали своят глас според политическите си пристрастия. .. Съвсем ясно е, че  имената на новизбраните родни сенатори и Президент ще се коментират не само в Уйчин дол, Куртово Конаре и Каспичан, ами и в Европата, че дори и в Америка….

И понеже и преди, и сега – едни участвуват в парада, други го наблюдават от тротоара, а трети,изобщо, не знаят, че има парад, в утрешния ДВОЙНОизборен ден ще ви припомня какво е написал за някои наши предци, докопали се до жадувания кокал, не друг, а самия Любен Каравелов: “Ако европейските вестници обвиняват новоизбраните,то ги обвиняват затова, защото техните крезове, техните чорбаджии и предводители не приличат на самия народ… Не приличат на патриоти…. Ти им казваш в очите, че нашия варод е останал по-назад от всички други народности във всяко отношение, а чорбаджиите те наричат вагабонтин… Или, ти им казваш,че са потребни жертви, пожертвувания и усилена борба, а тия те наричат, хайдутин, хъш, бунтовник.Повтарям, техния характер се приписва от европейците и на всичкия български народ. Кажете ни сега: може ли светът да почита такива едни хора, които са родени само за благосъстоянието на своето собствено шкембе и за вечна покорност? Какво може да очаква човек от подобни хора? Нищо! А какво бива после смъртта на тия хора? Пак нищо. С една дума, родило се добиче, пасло трева, пило вода, гоило се, отнимало, събличало, трупало около шкембето си лойчица, а после него дошло друго добиче, угоило се и то, и т.н., и т.н. С подобни депутати и техните чорбаджии, с подобни нотабили и представители няма напредък, повтарям аз. Така ги оценяват и чужденците, така ги оценявам и аз. Да се попитаме сега: дали ще някога българския народ да добие такива патриоти и такива предводители, които би били в състояние да го избавят от пропастта, която му приготовляват и която му предсказват? ”… Край на цитата , написал го е Любен Каравелов.

 

Как беше?: ” Колко ужасно е да осъзнаем, че онова, което хората говорят за нас е истина”- това пък го е казал” – Логън Пиърсейл Смит.

Не е проблем, ако ти хлопа някоя дъска в главата. Проблем е, ако ти хлопа цялата конструкция! – ще добавя аз ….Затова, ДА ВНИМАВАМЕ-Е-Е-Е!Защото, знайно е, че политиците, грозните сгради и проститутките стават порядъчни ако оцелеят достатъчно дълго… Изборите са утре! Боже, пази България!

https://www.youtube.com/watch?v=vawvHubs94k&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2oBH1yswqZby0ZgmgB7r7v15Z2FJk4sfrONEH4uN1if5F2ndBkkZq5Wg4

 

ГЛЕДАЙТЕ И ЩЕ ЧУЕТЕ ! …  СЛУШАЙТЕ И ЩE ВИДИТЕ !

 

www.Tenevagency.com

http://tenevagency.com/blog/

https://www.bgvestnik.co.uk

http://sstanchev.com/