* Есен-време за броене на пилците, време за местни избори, време за туршии, време, време за ВИНО , време за РАКИЯ, време за първи МУЗЕЙ НА РАКИЯТА в София.

Информация на ухо: идеята е на Ивайло Жеглов – управител на Интер Експо Тийм, който е организатор на фестивали на виното и съсобственик на винената изба в Карабунар. Над 50 хай- ценители на кехлибарените елексири се потопиха в един уникален свят на вкус, култура, история и традиции, предвождани от изпълнителният директор на “София Франс Ауто” г-н Стоян Желев и Н.Пр. Иван (Агент) Тенев- ПОСЛАНИК на БЪЛГАРСКАТА РАКИЯ.

През уважението на славянските племена към медовината, през крумовите сурови закони, срещу лозите, кипящия гроздов сок и употребителите му, ракията е била неотделима частица от битието на българина.

Екзотични коктейли,водка,уиски,ром,текила и ‘нам-какви си шекерени ликьори,шествуват по снобските котейли,из лъскавите петзвездни хотели и скъпи ресторанти, но появи ли се кана с изпотено шише истинска ракия интернационалзима и чуждопоклоничеството ни мигом секват….

Експонатите в „пивкия“ музей разкриват историята на лютата напитка и представят изкуството на нейното приготвяне. Атмосферата съчетава традиция и иновация, предлагайки пътуване в едно традиционно наследство на България, предлагайки възможност за дегустация на подбрана селекция от цялата страна. Вместо сувенир, всеки гост може да се закупи бутилка с гроздовия дестилат от тематичния магазин.

Не си истински българин, ако в хладилника нямаш шише от марково уиски, пълно с домашна ракия – народно прозрение.