*  По случай празника на Столицата в Зала 1 на НДКq под патронажа на г-жа Албена Атанасова – заместник кмет се проведе 12- то издание на фестивала за поп и рок музика „София 2022”.

Информация на ухо:  София беше музика! Музикалният форум посрещна тържествено изявени и млади композитори, текстописци и аранжьори съпричастни с обществено-значимата социална кауза „Да сверим биологичния си часовник на време“. Фестивалът се проведе в категория: Конкурс за нова българска поп и рок песен. И този път Фестивално жури в състав: Акад. Михаил Белчев (поет), Йорданка Христова – поп изпълнител, Иван Тенев (светски хроникьор, автор на текстове на популярни български песни), проф. Захари Георгиев (композитор), Жени Монева (музикален редактор БНР), Йордан Георгиев (автор на предаването „Музикална стълбица“), Розмари Драгнева – музикален рeдактор – Българска национална телевизия, Любомир Дамянов /композитор/, Здравко Петров – Програма „Хоризонт“ и радио БИНАР бе аплодирано от публиката, както  за професионализма и високите критерии при гласуването, така и за единодушния избор на песен №1 “ Колко близо“-музика и текст Антон Серкеджиев,аранжимент: Delta Roosters, изпълнение Delta Roosters и Тодор Николаев. 2-ра награда бе присъдена на Антония Маркова за изпълнението й на песента „Целувай ме, аз те намерих“, музика,   аранжимент:,текст: Ивайло Терзиев. 3-то място спечелиха музикантите от Weil – Мая и Пламен Ковачеви. Пламен Ковачев е автор на музиката, текста и аранжимента на парчето.Специалната награда на Фестивала на името на рок легендата Петър Гюзелев получи отново песента на Weil

Наградата за цялостно творчество и принос в българската музика се присъди на Михаил Белчев. Тя бе връчена от председателя на Столичния общински съвет – Георги Георгиев. ПЕТЯ БУЮКЛИЕВА получи СПЕЦИАЛНА НАГРАДА по повод нейните 2х20 на сцената. Наградата на медиите отиде при Маргарита Хранова и Донко Марков. Те изпълниха песента „Надежда“ на композитора Иван Кръстев.

СПЕЦИАЛНА НАГРАДА за принос в българската музика получи Асен Драгнев – автор на повече от двеста песни в областта на популярната музика, изпълнявани от известни български солисти и групи. Тя му бе връчена от Йорданка Христова.

И тази година „София 2022” подкрепи Информационната кампанията в подкрепа на жените с репродуктивни проблеми. Песента на публиката се избира с помощта на Българския дарителски форум от зрителите, слушателите и публиката в залата, като песента-фаворит може да бъде подкрепена на единен дарителски номер 17 777 с текст DMS BUDNI и №…  на избраната песен. Цена на един SMS e 1.00 лв. с ДДС.