* Световно признатият диригент Валерий Гергиев и солисти на симфоничния оркестър на Мариинския театър заедно със Софийската филхармония ще изнесат благотворителен концерт в подкрепа на инициативата за изграждане на нов акустичен музикален комплекс на България.

Информация на ухо:  концертът ще се състои на 10 септември от 20:30 в зала „България“. В програмата са включени творби от Прокофиев, Рахманинов и Стравински. Събитието ще се излъчи на живо на видеостена пред Народния театър “Иван Вазов” за да бъде достъпно за всички граждани и гости на града. Валерий Гергиев е дългогодишен художественият ръководител и генерален директор на Мариинския театър. Ярък представител на Петербургската диригентска школа, той е ученик на легендарния професор Иля Мусин.

 Каузата, около която се обединяват водещи музиканти и музикални институции, получава подкрепа и от Президента на Република България, който стана патрон на инициативата – част от поредицата благотворителни събития, инициирани от Сдружение “Живата вода на България” и госпожа Десислава Радева.