* На 25 февруари в зала “България” гостуват пианистът Сергей Редкин и диригентът Саша Гьотцел. В програмата на вечерта са включени Концерт за пиано и оркестър № 17 в сол мажор от Волфганг Амадеус Моцарт и Симфониета за камерен оркестър, оп. 23 от Александър Цемлински. На диригентския пулт застава главният гост-диригент на Софийската филхармония Саша Гьотцел.

Информация на ухо: за периода 2012- 2015 г. Сергей печели едни от най-престижните награди в родината си и по света. През 2016 г. големият руски диригент Валерий Гергиев го кани като солист на оркестъра на Мариинския театър.

 Маестро Саша Гьотцел е главен гост диригент на Софийската филхармония. Роден във Виена, на 5 години получава първите уроци по цигулка от баща си, а на 11 започва да учи дирижиране при проф. Рихард Остерайхер. На 19 вече свири във Виенската опера, където е силно вдъхновен от големи диригенти като Зубин Мета, Марис Янсонс и Сейджи Озава. Работил е с певци като Пласидо Доминго, Хосе Карерас, Анна Нетребко, Рене Флеминг, Томас Хемпсън, Михаел Шаде и др.