* Два от най-красивите концерти в класическата музика – Концерт за виолончело и оркестър в ла минор от Шуман и Концерт за пиано и оркестър №3 в ре минор от Рахманинов, ще прозвучат в изпълнение на новите горещи звезди на класиката виолончелистката Камий Тома и пианистът Александър Улман.

 

Информация на ухо:  На 15 октомври в зала „България“ те ще направят своя софийски дебют под диригентството на маестро Найден Тодоров, а събитието е част от есенния полусезон 2020/2021 на Софийската филхармония.
Камий Тома изгрява на международния небосклон през 2010 г., когато печели заветно място в списъка на лейбъла на Deutsche Grammophon, като става първият виолончелист, подписал договор с престижния жълт лейбъл в последните 40 години. 
По време на изолацията Камий започва да свири по покривите на Париж, а изпълненията й стават толкова популярни, че започват да я наричат „виолончелистката на покривите“.

 Британският пианист Александър Улман впечатлява публиката и критиците по целия свят с дълбочината и финеса на интерпретациите си, с техническото майсторство и кристалното фразиране.През предстоящия сезон Александър Улман ще направи своя дебют в Musikverein и ще се завърне в Центъра за изкуства в Сеул.